web analytics

Quan la Xina estornuda…

Encara no fa molts anys enrere hom deia que quan Amèrica estornudava el món agafava un refredat però les coses han canviat, i molt, des d’aleshores. Jo acabava d’arribar a Brussel·les i vaig conèixer certa persona que m’ho va dir, quan encara no es veien gaires xinesos a les ciutats occidentals. Avui m’estreno, com aquell que diu a correcuita, com a corresponsal d’El Punt Avui a l’Àsia-Pacífic després d’arribar al Japó fa pocs dies. El tema del coronavirus comença a treure el nas entre els titulars de la premsa europea i mundial, i enmig de burles, menyspreu, conyetes i fins i tot alguns episodis de racisme.

Des d’aquí, des de Tòquio, les coses es veuen força diferents. Europa es veu força diferent, malauradament no per a millor. Esperem que aquest tema no vagi a més perquè, sinó, em temo que veurem coses que només hem vist a les pel·lícules.