La zona taronja a Montcada (II)

Diverses persones m’han fet comentaris al llarg d’aquests dies a propòsit de la nova zona taronja que s’ha implementat fa una setmana a Montcada centre. Alguns d’aquests amb força encert, com ara privilegiar els veïns del carrer Guadiana amb una targeta de resident per tal que puguin aparcar de manera gratuïta també a la zona taronja durant tot el dia. Un altra dels suggeriments que he sentit aquests dies és que hagués estat bé haver destinat un o dos aparcaments del total (menys d’un 5%) a vehicles conduits per persones amb mobilitat reduïda. Ambdues idees em semblen coherents i raonables i el fet que no s’hagin portat a terme ha estat, al meu parer, pel nul diàleg dels responsables municipals de Montcada amb els veïns.
Em dóna la sensació que les persones que estan al darrere d’aquest projecte a Montcada i que haurien de ser coneixedors de les possibilitats que ofereix un projecte d’aquestes característiques han triat una opció que és la menys pragmàtica i la més costosa econòmicament pels contribuents. En l’article anterior deixava unes quantes preguntes sobre la taula que espero que algun dia algú em pugui respondre de forma clara i transparent.

Malgrat que a Montcada no es facin les coses com el sentit comú aconsella i sense escoltar els veïns afectats, hom pot comprovar que a d’altres municipis de Catalunya les coses es fan com toca: tant a Solsona com a Cardona (per posar dos exemples a l’atzar), les zones d’aparcament de rotació s’anomenen ZONES BLAVES GRATUÏTES i estan regulades pel disc horari estàndard europeu o bé també es permet que els conductors deixin l’hora d’arribada escrita en un paper visible damunt del quadre del davant del cotxe. Aquesta solució pragmàtica estalvia despeses d’edició a l’ajuntament i permet que els ciutadans puguin disposar de zones d’aparcament rotatòries. Fer les coses correctament no costa pas gaire i la bona feina és bona es faci allà on es faci.