web analytics

El Japó regalarà 5.000 euros a les parelles que es casin

De tant en tant apareixen notícies que de tan increíbles sembla que no siguin certes. Quelcom de bo que té fer de corresponsal al Japó és, entre d’altres coses, que tot sovint hom es troba amb informacions que alegren el dia. Avui és un d’aquests dies. 

Segons ha informat avui l’agència de notícies Kyodo, el govern japonès té previst ampliar un pla per ajudar les parelles de nuvis. Segons aquest nou pla, els nuvis rebran fins a 600.000 iens (uns 5.000 euros) per per casar-se i iniciar una nova vida i entrarà en vigor en l’exercici fiscal 2021. Les condicions que hauran de complir els nuvis són que tots dos hauran de tenir menys de 40 anys i un ingrés combinat per sota de 5,4 milions de iens (uns 45.000 euros) anuals.

Actualment, ja hi ha una línia d’ajuts per a parelles que es casin de fins a 300.000 iens; tots dos han de tenir menys de 35 anys i posseir ingressos inferiors a 4,8 milions de iens (uns 40.000 euros). I és que els diners no és un problema menor per conformar matrimoni al Japó. Un estudi realitzat el 2015 per l’Institut Nacional d’Investigació sobre Població va indicar que el 29,1% dels homes solters de 25 a 34 anys i el 17,8% de les dones solteres de la mateixa franja no es casaven per falta de diners. Això, aparentment, pot esdevenir un bon incentiu per tal d’animar a que les parelles joves es casin i no hagin de tenir problemes econòmics inicials.