web analytics

El govern japonès podria pagar-vos les vacances d’estiu al Japó

Les xifres del turisme al Japó del passat mes d’abril han estat les pitjors des de la Segona Guerra Mundial a causa de la pandèmia de coronavirus, amb una caiguda del 99,9% el passat mes d’abril, amb només 2.900 turistes estrangers. El govern japonès ha decidit posar fil a l’agulla avançant-se al final de les mesures per lluitar contra el coronavirus i té un pla per subvencionar parcialment els turistes que visitin el Japó.

L’Agència de Turisme del Japó ha anunciat un pla de subvencions turístiques que pagarà una part de les despeses de viatge per als turistes que viatgen al país, tal com també ha fet recentment l’Agència de Turisme de Sicília. Tot i que s’han avançat encara pocs detalls d’aquesta iniciativa, el comissari de l’Agència de Turisme del Japó, Hiroshi Tabata, va anunciar en conferència de premsa que el govern destinarà un total de 1,35 bilions de iens (prop de 160.000 milions d’euros) i podria començar el mes de juliol “si les noves infeccions de coronavirus es redueixen aviat”, quelcom que sembla ser el cas.


El pla, en un principi, semblava destinat als residents al Japó però països com els del Bàltic, Austràlia, Nova Zelanda i d’altres de tot el món que comencen a afluixar gradualment les seves restriccions al coronavirus, això podria canviar, i si teniu ganes de fer vacances i oblidar-vos del confinament, el govern japonès vol ajudar a finançar la vostra propera escapada.

Com deia anteriorment, no s’han filtrat, de moment, detalls d’aquesta iniciativa ni està clar quina quantitat total de les despeses es faria càrrec el govern però, per a un país que és notablement car per visitar, és quelcom a considerar si part de les despeses -malgrat sigui una part petita- la paga el govern. Segons la pàgina web Budget Your Trip, que classifica les destinacions “en funció dels pressupostos de viatges de viatgers reals”, Japó és el tercer lloc més car d’Àsia per visitar, després de Hong Kong i Corea del Sud.


Si teniu la il·lusió de viatjar al Japó enguany i voleu aprofitar aquesta ocasió, us recomanaria estar al cas de la pàgina web de l’Agència de Turisme del Japó per futures actualitzacions.