web analytics

El govern japonès podria pagar-te les vacances d’estiu al Japó (IV)

Pensava que no escriuria més a propòsit d’aquest assumpte però sembla ser que aquesta mesura fa parlar molt més del que m’esperava, que ja era molt. Avui ha sortit a la premsa que una demanda col·lectiva en línia signada per més de 100.000 persones en poc més de cinc dies exigeix al govern japonès de retirar la campanya “Go To Travel”, enmig d’una segona onada de casos de coronavirus. La petició, feta a la web change.org, afirma que “si ara es tira endavant el programa d’ajuda a viatges es podria difondre el coronavirus arreu del país, quelcom que seria il·lògic”. A més, aquesta assenyala que “la campanya s’hauria de cancel·lar i el seu pressupost destinar a institucions mèdiques, les zones afectades per les inundacions a Kyushu i pels petits i mitjans operadors turístics”. 

De raó no els hi manca pas. Em sembla una proposta més que encertada; més encara sabent que avui s’ha registrat a Tòquio el nombre més alt de contagis des de l’inici de la pandèmia el mes de febrer: 286 casos. El cas és que dóna la sensació que estem vivint una segona onada de casos, tot i que no és pas comparable amb el que passa a Catalunya o a d’altres parts del planeta ja que les mesures que s’han implantat d’àmbit general sembla que vagin funcionant i el govern sembla tenir confiança en les mesures adoptades.

Aquesta confiança és tan alta que el govern japonès ha assegurat que no modificarà la campanya malgrat aquesta segona onada de casos de la Covid-19. En una roda de premsa, el secretari en cap del gabinet, Yoshihide Suga, va afirmar que “volem revitalitzar les economies regionals per ajudar les seves comunitats a sortir de la greu situació donant suport al turisme i restaurants locals”. El primer ministre, Shinzo Abe, va explicar que el govern demanarà als experts d’infeccions la manera de dur a terme la campanya “Go To Travel” amb seguretat abans del dia 22 de juliol, que és quan està previst que s’iniciï aquest programa orientat a estimular els viatges nacionals i la despesa dels consumidors per ajudar l’economia afectada per virus.

Veurem què passa en els propers dies perquè tinc la sensació que d’això se’n continuarà parlant, més encara si el nombre de casos continua creixent.