web analytics

El govern japonès podria pagar-te les vacances d’estiu al Japó (i III)

Finalment l’anunci del govern japonès de pagar una part dels viatges i desplaçaments turístics aquest estiu s’ha fet realitat: el ministre de Turisme Kazuyoshi Akaba va anunciar el passat divendres que la campanya “Go To Travel” per impulsar el turisme domèstic començarà el proper 22 de juliol, malgrat el repunt de casos de coronavirus que està vivint Tòquio i el Japó la darrera setmana.

La campanya subvencionarà fins a la meitat de les despeses turístiques, incloses les despeses d’allotjament i transport, i el govern donant inicialment descomptes per valor del 35% del cost total. El 15 per cent restant es cobrirà amb cupons que s’emetran després del setembre, que s’utilitzaran a les destinacions de viatges per a menjar, compres i altres activitats de viatges, segons el ministeri de Turisme. En el marc de la campanya, el govern central subvencionarà fins a 20.000 iens (uns 180 euros) per persona per cada pernoctació i 10.000 iens (uns 90 euros) per a excursions d’un dia, inclosos els costos de transport. A les subvencions estatals es podran sumar els descomptes que proporcionen els municipis locals. L’Agència de Turisme del Japó va dir que estudiarà limitar l’ús de la campanya si la promoció de viatges nacionals comporta un augment del nombre de nous casos de virus.

Aquells que ja hagin fet reserves per a viatges previstos a partir del 22 de juliol, també rebran descomptes després de fer una instància als operadors de la campanya, integrats per l’associació japonesa d’agents de viatges i l’agència de viatges JTB Corp. entre d’altres. “Estarem vigilants i seguirem de prop la situació del virus, evitant els ‘3C’ i cooperant amb els municipis locals”, va dir el Akaba, en referència a espais reduïts, llocs molt concorreguts i entorns de contacte proper, enmig de la recent expansió confirmada. casos de coronavirus. El ministre també va demanar als hotels i als viatgers que prenguessin mesures preventives minucioses contra el virus.

Un dia abans, l’empresa ferroviària japonesa JR East va anunciar que oferia el 50% de descompte en els bitllets de tots els trens bala i d’alguns trens expressos de la companyia des del 20 d’agost fins el 31 de març de l’any vinent, excepte els trens amb destinació Toyama i Kanazawa, que només tindran disponible aquesta oferta fins el 30 de setembre d’enguany. L’oferta es podrà aprofitar comprant els bitllets només a la botiga oficial de JR East entre vint dies i un mes abans de la data de sortida. Una altra avantatge pels residents locals i pels futurs turistes que puguin arribar de l’estranger, quan la situació del coronavirus millori. De moment, les fronteres continuen tancades a un gran nombre de països, entre ells Espanya, i només s’han obert les fronteres als turistes de Vietnam.