web analytics

.

Em dic Josep Solano i vaig néixer a l’Hospital Sagrada Família de Barcelona un dilluns, poques hores després d’un partit de futbol entre el FC Barcelona i l’Athletic Club. Aquell vespre, Johan Cruyff lluï per primera vegada la senyera com distintiu de capità i el Barça va guanyar amb els gols d’Asensi i Neeskens. El meu pare, però, em va inscriure al registre civil de Montcada i Reixac perquè gran part de les nostres arrels estan allà, perquè hi és la nostra llar i perquè és l’únic lloc del món on puc dir que sóc a casa.

Estic en l’àmbit de la comunicació des dels 17 anys quan vaig començar a treballar en els mitjans locals del meu poble. En aquest moment vaig tenir el meu primer contacte amb els mèdia per Internet. En aquells dies, la connexió era molt lenta tot i que avui en dia vist en perspectiva no afirmaria rotundament que hagi millorat gaire.

Tot i haver començat estudis en Filosofia i Filologia, només tinc un paper on un rei que diu que sóc Llicenciat en Comunicació i un altre que també diu que sé força coses sobre Europa i el món. Tinc molts més papers que diuen moltes altres coses però si els esmento tots aquí probablement us avorriríeu. Tinc alguna experiència escrivint i treballant en mitjans de comunicació després de passar-me més de mitja vida fent-ho.

Durant aquests anys he viscut en primera persona els canvis en la premsa i la comunicació, he vist l’eclosió de les xarxes socials i acostumo a emprar-les professionalment. Normalment treballo, parlo i escric en català, castellà, anglès i francès encara que també puc expressar-me prou bé en italià, portuguès, holandès i occità; a més, tinc algunes nocions de japonès.

Al llarg de la meva vida he rebut alguns premis i mencions, he publicat uns quants llibres i he escrit guions per a curtmetratges; un d’ells va participar en un festival internacional, però tot això no diria que és el que més m’importa en ma vida. Em preocupa molt més fer cada dia una bona feina i aprendre mentre m’ho passo bé fent tot allò que m’agrada.